Bonda

                                                                                                                               Photo from Facebook

Bila tengok dan baca ayat dalam gambar di atas, hati saya tersentuh. Seriously it is effin true. Seorang anak susah untuk selami hati ibu mereka tapi ibu mereka sangat la faham dan tahu apa yang ada dalam benak fikiran anak-anaknya. Ibu adalah satu-satunya manusia yang paling memahami dan setia mendengar segala masalah dan kebahagiaan kita. For those who's still have mother by your side please grateful and appreciate her. It is because not all people are lucky enough to have mom with them. Kasih sayang ibu adalah kasih sayang sejati yang tiada tandinginya. Marahnya, rajukannya, senyumannya, air matanya adalah kerana keikhlasannya menjaga kita kerana Allah. Pernah tak kita terfikir tinggi mana cinta seorang ibu kepada anaknya? tak pernah kan? kalau pernah, alhamdulillah. You are a great daughter/son for your mom. I myself tak pernah terfikir semua tu and I admit that I am not nice to my mom. Sometimes, I never cared what she was advised me but I know it is good for me. So lepas ni, kita sama-sama berubah dan fikir dan hargai ibu kita. Not only our mom but Ayah juga. I sincerely love my mom for Allah sake. Not forget my Abah, he is my superman and a funny Abah in the world. hehe. Being around them for the rest of my life is a gift from Allah. Alhamdulillah.

Salam sayang dari Ain


No comments: